Et musthave i såvel køkkenet som på bordet er salt og peber, og med de mange forskellige varianter af salt- og pebersæt, der findes på markedet, kan du hurtigt finde det udstyr, der passer lige netop til din stil. Inden du beslutter dig, skal du gøre op med dig selv, hvad formålet med salt- og pebersættet skal være. Skal det være et kværnsæt, dvs. en salt- og peberkværn, som egner sig rigtig godt til madlavningsprocessen, og som er lækkert udstyr til dem enhver gourmetkok (og evt. også kan bruges efterfølgende til bordet)? Eller skal det blot være et smukt salt- og pebersæt, som egner sig til den flotte bordopdækning?

Salt- og peberkværne – vores 5 anbefalinger

 

:: Peugeot Paris salt- og peberkværn ::

Peugeot Paris må nævnes her, da den simpelthen er creme de la creme inden for kværne. Og selvom der findes et stort udvalg af salt- og peberkværne fra Peugeot, er vores favorit Peugeot Paris, som er Peugeots signaturmodel. Den er en ægte klassiker med bæredygtigt bøgetræ og patenteret stålbehandling. Peugeot har skabt et helt unikt kværnværk, der beskytter mod rust, og i peberkværnen er der en dobbelttrække med spiralformede tænder, der sikrer, at peberkornene falder ned mod bunden uden at falde helt ud. På den måde får du en perfekt kværning af peberet. Saltkværnen er særligt velegnet til tørre saltkrystaller såsom havsalt og stensalt. Peugeot har livslang garanti på kværnværket, hvilket jo er endnu en fordel. Vi har selv en Peugeot-kværn, og efter 10 år på bagen, er den stadig så god som ny.

Der er selvfølgelig en masse andre kværne fra Peugeot i andre træsorter, såsom kirsebær, og i forskellige højder.

 

 

Find sættet her

:: Le Creuset- salt og pebersæt ::

Farverige salt- og pebersæt fra Le Creuset, som er et frisk pust til køkkenet og bordet, hvor meget udstyr i forvejen er enten sort eller stål

 

 

Find sættet her

:: Georg Jensen salt- og pebersæt ::

Georg Jensen har lavet et kværnsæt i et yderst elegant design, som kan bruges både i køkkenet og til bordet: Alfredo. Men hvis vi skal være helt ærlige, så er det klart at foretrække på bordet – det er næsten synd at fedte det fine, stilrene design til.

 

 

Find sættet her

:: Hammershøi salt- og pebersæt ::

Kähler har kreeret en utrolig lækker serie med Hammershøi-serien, ikke mindst de tilhørende salt- og pebersæt. Hammershøi-serien indeholder to typer salt- og pebersæt: et kværnsæt, hvor keramik kombineres med træ, som kan bruges til både køkkenet og bordet, samt et mindre salt- og pebersæt i ren keramik kun til bordet. Fælles for begge sæt er, at de nemt kan kombineres med andre stel, specielt hvis du i forvejen har et tidsløst eller klassisk design.

 

 

Find sættet her