I 1977 designede Hans J. Wegner Butterflystolen, der er en lille designperle af en hvilestol. Den har fået modelnummer GE460, men går også under navnet Butterflystol og produceres fortsat af danske Getama i Gedsted i Nordjylland, der er producent på nogle af de flotteste designmøbler, vi har her i Danmark. Her er der garanti for godt håndværk! Stolen er stadig i produktion og derfor mulig at få fra ny.

Stolen er en lænestol – eller en hvilestol, som den også bliver kaldt. Den er både smuk og stilfuld, samtidig med at den også er dejlig at sidde i. Det er ikke en stor markant stol, der fylder rummet i sin størrelse. Dens enkle form med sine væsentlige karaktertræk ved armlænene i en vinkel og de skrå bagudvendte bagben giver den et markant look, også selvom den størrelsesmæssigt ikke fylder så meget. Den er næsten 70 cm i både højde, bredde og dybde og kan næsten med sikkerhed placeres dér, hvor du kun har en lille krog til rådighed. Den står flot alene men kan sagtens bruges som supplement til  sofagruppen. 

Siddekomforten i stolen er høj med dens polstrede sæde og ryg og er nok det, der gør netop denne stol så populær. Flot design skal følges af god komfort også, og det lykkedes flot for Wegner med Butterflystolen. Har du brug for en stol, du kan opholde dig i i længere tid ad gangen, så vil denne være et sikkert valg for dig. Siddehøjden er 38 cm.

Wegners Butterflystol leveres i forskellige træsorter, men vi kan særligt godt lide den i den klassiske bøg med sort lædersæde. Det er en klassiker og er også et hit som brugt. 

Højde: 68 cm
Bredde: 64 cm
Længde: 71 cm
Sædehøjde: 38 cm

Pris: ca. 8.000 til 10.000 kr. afhængigt af træsort og lædervariant.

Er du interesseret i at købe denne GE460 Wegner Butterflystol, så kan vi anbefale dig at tage et kig her:

 

Find stolen her

4 flotte alternativer til Wegners Butterflystol

:: LOKE LÆNESTOL I EG OG KERNELÆDER ::

ILVA har denne flotte Loke lænestol i deres samling. Den tilbyder meget af det, du også finder hos Butterflystolen. Det er flot håndværk med fine detaljer.

Stellet på stolen er i massiv hvidolieret eg, sædet er i cognacfarvet kernelæder. Denne stol står flot alene eller sammen med en sofagruppe. Den er ikke så stor, at den ikke kan passe ind i de flestes hjem, og selv små lejligheder kan få denne smarte lænestol indrettet.

Højde: 75 cm
Bredde: 70 cm
Længde: 62 cm

Pris: ca. 5.000 kr.

Find stolen her

:: Nordal butterflystol ::

Denne stoler minder rigtig meget om den klassiske flagermusstol, som er en argentisk designet stol helt tilbage fra 1938. Denne model hedder dog butterflystol ligesom vores stol i fokus i denne artikel. Selvom den ikke er lavet i træ, så gør letheden i designet og den afslappede siddekomfort, at den godt kunne være et alternativ til en klassisk Butterflystol fra Wegner. 

Stolen leveres i forskellige klassiske lædertyper som brunt og sort læder. Stellet er i stål, og til den brune variant, som vi har valgt her, er stellet kobberfarvet, så det smukt matcher læderet.

Højde: 88 cm
Bredde: 60 cm
Længde: 80 cm

Pris: ca. 3.000 kr.

Find stolen her

:: Linnea stol fra kilroy::

Linnea stolen er en moderne stol lavet i kvalitetsmaterialer fra den danske møbelproducent Kilroy Indbo. Kilroy Indbo har i 25 år lavet kvalitetsprodukter, og denne følger samme skik. Her er samlinger og materialer i orden.

Stolen er en let lænestol, der ikke optager meget plads i stuen, køkkenet, eller hvor du placerer den. At sidde i denne Linnea “læsestol” nær et vindue eller i et hyggehjørne i stuen med en god kop kaffe og seneste bog fra Jussi Adler Olsen er for os opskriften på en god eftermiddag.  

Læderet fås i både brunt og sort og kan passe ind i de fleste hjem. Et godt valg, hvis du ønsker en kvalitetsstol med dansk design til en god pris.

Højde: 80 cm
Bredde: 60 cm
Længde: 60 cm

Pris: ca. 2.500 kr.

Find stolen her

:: Bruno Mathsson lænestol – eva stolen ::

Den kendte svenske designer Bruno Mathsson har designet denne lækre lænestol i flettet hør og træ. Bruno Mathsson er kendt for sine lænestole i bøjede træ. Over varmt vand og med brug af lim skabte han de fine kurver, du kan se på denne lænestol. Stolen blev oprindeligt designet i 1935, men efter vores mening holder den
100 % endnu. Specielt i denne lyse flet gør den sig virkelig godt uden at blive for markant. 

I forhold til Wegners Butterflystol er denne lidt højere og lidt mere opret i formen. Brugsmæssigt ser vi den for os i forbindelse med tv’et, men kan også sagtens stå alene. Den fås i flere forskellige flet fra lys, brun, mørk og over i sort. Træet er birk og bøg. Superlækker stol!

Højde: 82 cm
Bredde: 60 cm
Længde: 71 cm
Sædehøjde: 34 cm

Pris ca. 8.000 kr.

Find stolen her